Ηρόδοτος, ήττα 0-1 από Αστέρα Βάρης

2014-12-15 22:30

 Εκεί όπου ο Ηρόδοτος είχε δείξει ότι παίρνει τα πάνω του, προερχόμενος από δύο σερί νίκες με Νέα Ιωνία και Γλυφάδα, σήμερα ήρθε μια οδυνηρή ήττα που τον κράτησε στο -1.

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού, αν και μπήκε δυνατά στο ματς, δεν κατάφερε να αντιδράσει ουσιαστικά στο γκολ που σημείωσε στο 27΄ ο Καζαντζής. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν πολλές, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ, με το 0-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

O Hρόδοτος μπήκε με διάθεση στο ματς και απείλησε στο 3’ με τον Καϊμακαμούδη και στο 4’ με τον Κοιλιάρα. Στο 6’ ένα λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, έφερε την πρώτη απειλητική φάση από πλευράς Αστέρα, με το πλασέ του Κουιρουκίδη, να απομακρύνεται πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή από τον Παναγιωτίδη. Ο Ηρόδοτος είχε μία μεγάλη φάση στο 12’, με την κεφαλιά εξ επαφής του Ζαφείρη να αποκρούει ο Μαρινάκης σε κόρνερ με δυσκολία.

Στα επόμενα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και στο 27’ προηγήθηκαν στο σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ και κακή έξοδο του Παναγιωτίδη, ο Καζαντζής με εξαιρετικό πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-1 για τον Αστέρα Βάρης.

Ως το τέλος του α’ μέρους, ο Ηρόδοτος είχε φλύαρη υπεροχή και είχε δύο καλές φάσεις με Κούρτι στο 34’ και Καϊμακαμούδη στο 43’ ενώ στο 45΄ ο Αστέρας Βάρης απείλησε με τον Γεωργιάδη.

Στην επανάληψη, ο Ηρόδοτος με κάποια μακρινά σουτ  και εκτελέσεις φάουλ από Κούρτι και Κοιλιάρα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μαρινάκης κρατούσε ανέπαφη την εστία του.

Στη συνέχεια ο Καϊμακαμούδης είχε τρεις καλές ευκαιρίες στο 64’, στο 75’ και στο 77’ αλλά το γκολ δεν ερχόταν, με αποτέλεσμα ο Ηρόδοτος να γεμίζει με άγχος και ο Αστέρας Βάρης να έχει ψυχολογία και μάλιστα να απειλεί με τον Μάμαλο στο 86’. Στο 88’ ο διαιτητής Σωτηριάδης άφησε λανθασμένα τον Ηρόδοτο με 10 παίκτες αφού ο Προβιδάκης έκανε το φάουλ αλλά ο Χατζηβασίλης δέχτηκε κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε.

Πάντως, μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 89’ ο Κοιλιάρας, με τον τερματοφύλακα Μαρινάκη να κρατάει το 0-1 και να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή του Αστέρα Βάρης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηρόδοτος: Παναγιωτίδης, Χατζηβασίλης, Χαρίτος, Αχιλλέως, Προβιδάκης, Κούρτι (67′ Κλωνάρης), Κοιλιάρας, Σκουλάς (46΄ Κουσίδης), Πρωτογεράκης(72′ Μωραίτης), Καιμακαμούδης, Ζαφείρης

Αστέρας Βάρης: Μαρινάκης, Φράγκης, Φύτρος, Μαγγίνας, Μανάλης, Νικολακόπουλος, Γεωργιάδης (78΄ Φωστέρης), Νίκου, Κωβαίος (87΄ Κωνσταντίνου), Καζαντζής, Κουϊρουκίδης (60′ Μάμαλος)

—————

Πίσω