Κυανός Αστέρας Βάρης

2013-09-19 23:06

Λίγα λόγια για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ηρόδοτος  την Κυριακή στις 16.30 στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης

Από το 1964 εώς σήμερα

 

Στίς 21 Μαϊου του 1964 οι : Αργυρίου Α. Γιώργος , Καμπέρης Σ. Ισίδωρος , Νάσσος Ι. Κων/νος , Γκίκας Β. Κων/νος , Αναστασίου Δ. Γιώργος , Σκουρλής Α. Αλέξανδρος , Μπαγλατζής Α. Χρήστος , Δάβαρης Χρ. Νικόλαος , Πάσχος Σ, Δημήτρης , Μπαγλατζής Φ. Παναγιώτης , Δήμας Σ. Χρήστος , Καμπέρης Δ. Χρήστος , Πάσχος Ι. Γιώργος , Γκίκας Δ. Κων/νος , Αργυρίου Σ. Γιάννης , Κουσιάκης Δ. Νικήτας , Καμπέρης Σ. Κων/νος , Μπαγλατζής Δ. Κων/νος , Σκουρλής Α. Σταμάτης , Παίζής Γ. Μαρίνος και Μπαγλατζής Γ. Παναγιώτης ίδρυσαν το αθλητικό σωματείο Α.Ο. ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ.

Τα χρώματα της ομάδας είναι μπλέ και άσπρο.

Στην αρχή το σωματείο ηταν σε αδράνεια. Οι νέοι της εποχής αθλούντο σε μία αλάνα που είχαν διαμορφώσει σε γήπεδο εκεί που βρίσκονται σήμερα τα σχολεία της Βάρης.

Εκεί τους ανακάλυψαν το 1966 οι Κατσίκης Ιωάννης και Αντωνίου Παναγιώτης οι οποίοι ουσιαστικά ενεργοποίησαν το σωματείο.

Η ομάδα μεταφέρεται μπροστά από τον σημερινό φούρνο του Γεωργιάδη όπου όμως λόγω των βροχοπτώσεων , ο χώρος μετατρεπόταν σε λίμνη με αποτέλεσμα η ομάδα μετακομίζει εκ νέου εκεί που βρίσκεται ο σημερινός Ναυτικός Ομιλος της Βάρκιζας.

Η ομάδα φιλοξενείται στη Βούλα για προπονήσεις και για αγώνες στη Βούλα και το Κορωπί.

Το 1984 με δαπάνες του Δήμου με δήμαρχο τον Μπαγλατζή Κων/νο και την πολύτιμη βοήθεια του Μπλατσούκα Γρηγόρη κατασκευάζεται το γήπεδο στα όρια της σημερίνης πλάζ στην παραλία της Βάρκιζας και λειτουργεί το 1989.

Η ομάδα παραμένει εκεί μέχρι το 2004 οπότε μετακομίζει στο σημερινό Δημοτικό Στάδιο της Βάρης που κατασκευάσθηκε σαν Ολυμπιακό προπονητήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στην οδό Μουτούση 1 στη Βάρη.

Από το 1964 έως σήμερα εχουν υπηρετήσει την ομάδα μας από την θέση του προέδρου οι εξής συνμπολίτες μας:

Σάσσος Στέλιος , Μωραίτης Δημήτρης , Χώνιας Ζήσης , Μαρκοκωνσταντίνος Θάνος , Μανουράς Χαράλαμπος , Αργυρίου Λάκης , Μάντζαρης Σπύρος , Μπαγλατζής Χρήστος , Πάσχος Γιώργος , Αργυρίου Λάκης , Αναστασίου Δημήτρης , Βλαχάκης Κων/νος , Κουσιάκης Επαμεινώνδας , Δήμος Μιχάλης , Μανουράς Χαράλαμπος , Ιωάννου Οδυσσέας , Γούλας Γιώργος , Κουσιάκης Επαμεινώνδας , Γιαννακόπουλος Χρήστος , Μπαγλατζής Δημήτρης , Δρόσος Παρασκευάς.

Στα χρόνια ζωής του, ο Αστέρας αγωνιζόταν στις τοπικές κατηγορίες της ΕΠΣ Αθηνών, αλλά όταν ιδρύθηκε η αντίστοιχη της Ανατολικής Αττικής μετακόμισε εκεί.

Το 2004 βρέθηκε στον τελικό του τοπικού Κυπέλλου αλλά έχασε στην παράταση από τον Κεραυνό Κερατέας ενώ τη σαιζόν 2009/10 ήταν δεύτερος στην Α’ κατηγορία πίσω από την Τριγλία Ραφήνας που πήρε την άνοδο στη Δ’ Εθνική.

Το 2011 έφτασε στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ όπου ηττήθηκε από το Κορωπί, όμως έφτασε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος κερδίζοντας την άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία. Τον Μάρτιο του 2012 επικράτησε στον τελικό με σκορ 2-1 φτάντοντας και στην πρώτη του κατάκτηση Κυπέλλου Ανατολικής Αττικής.

Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα Υποδομών Εφηβικού, Παιδικού, Junior και Παμπαιδικού.

Την προηγούμενη σεζόν ο Αστέρας τερμάτισε 2ος με ισοβαθμία στο πρωτάθλημα της Δ” Εθνικής πίσω από τον πρώτο Ιωνικό, ο οποίος πήρε τον τίτλο κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τους ανθρώπους της Βάρης να καταγγέλλουν τραμπουκισμούς στο ματς με την ομάδα της Νίκαιας. Μάλιστα, η ομάδα που γιορτάζει φέτος τα 50α της γενέθλια είχε σκοράρει 40 φορές, ενώ είχε δεχθεί μόλις 17 γκολ.

 

—————

Πίσω