Ο Ηρόδοτος νικητής στο Σούπερ Κάπ

2013-08-31 22:02

 Ο Ηρόδοτος κατέκτησε δίκαια το Σούπερ Κάπ της ΕΠΣΗ, κερδίζοντας στον τελικό που έγινε στο Μαρτινέγκο τον Ζαρό με 3-1. Ο Ζαρός πάλεψε όσο μπορούσε αλλά η διαφορά ποιότητας, αλλά και κατηγορίας  των δυο ομάδων έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Με ηγέτη τον Κούρτη ο Ηρόδοτος προηγήθηκε με 2-0 με Κούρτη και Μωραίτη στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ζαρός προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε σε 2-1 στο 80' με τον Φραγκιαδουλάκη, αλλά δέχθηκε αμέσως το 3-1 απο τον Χατζηανδρέου και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα.

Πώς έπαιξε ο Ηρόδοτος

Διάταξη 4-2-3-1. Γκολκήπερ ο Ζαφείρης, κεντρικοί αμυντικοί οι Γεωργόπουλος-Μπαλάφας. Δεξιά ο Σκουλάς, αριστερά ο Χαλκιαδάκης. Στην μεσαία γραμμή οι Χαρίτος με τον Κούρτη. Μπροστά τους οι Μωραίτης αριστερά,Κοζυράκης, δεξιά, ο Πήλος στον άξονα και ο Ζαφείρης στην κορυφή.

Πώς έπαιξε ο Ζαρός

Διάταξη 4-2-3-1. Γκολκήπερ Ζαχαριουδάκης. Κεντρικοί αμυντικοί Νικολακάκης-Λουλιάδης.Δεξιά ο Γιανουλάκης, αριστερά ο Κουτσάκης. Φραγκιαδουλάκης και Κλαπάκης αμυντικοί μεσοι. Μπροστά τους οι Σακέλης δεξιά, Κλαπάκης στον άξονα, Φραγκιαδουλάκης αριστερά και στην κορυφή ο Κοσμαδάκης.

Το παιχνίδι

Δυνατός και γρήγορος ρυθμός απο το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ηρόδοτος απείλησε πρώτος με τον Ζαφείρη στο 3'. Απάντησε ο Ζαρός με τον Διακουράκη στο 4'. Στο 7' ο Ζαρός είχε μια ακόμη καλή στιγμή με τον Κουτσάκη. Στο 13' ο Ηρόδοτος απείλησε με το Μωραίτη.

Σούπερ Κούρτης-Δυο γκόλ ο Ηρόδοτος

Απο το 15' και μετά ο Ηρόδοτος ανέβασε στροφές. Στο 17' προηγήθηκε με 1-0 με κεφαλιά του Κούρτη και στο 24' έκανε το 2-0 με κοντινή προβολή του Μωραίτη. Εξαιρετική εμφάνιση ο Κούρτης για τον Ηρόδοτο. Κυρίαρχη η ομάδα της Αλικαρνασού μετά το 15', έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.

To δεύτερο ημίχρονο

Με δυο μεγάλες ευκαιρίες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ζαρός, που προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Μειώνει σε 2-1 ο Ζαρός στο 80'

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για αρκετή ώρα, ωστόσο η ομάδα του Ζαρού κατάφερε να ξαναμπεί στο παινχίδι. Στο 80' ο Φραγκιαδουλάκης μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το 3-1 με τον Χατζηαδρέου ο Ηρόδοτος

Οι παίκτες του Ζαρού δεν το χάρηκαν όμως για πολύ. Στο 83' με απευθείας φάουλ ο Χατζηανδρέου έσβησε τα όνειρα του Ζαρού και κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του Ηροδότου.

Το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ηρόδοτος στέφθηκε υπερπρωταθλητής.

Διατητής: Βισκαδούρος, Γαρεφαλάκης,Λιανδράκης

Οι συνθέσεις:
Ζαρός:Ζαχαριουδάκης,Γιανουλάκης (23' Σάλιακας),Νικολακάκης,Λουλιάδης (31' Χαλκιαδάκης, 73' Αλμπαντάκης),Κουτσάκης,Φραγκιαδουλάκης,Διακουράκης, Κλαπάκης Γ. Κοσμαδάκης,Σακελης,Κλαπάκης Χ.

Ηρόδοτος: Zαφείρης Αλ,Σκουλάς,Χαλκιαδάκης,Μπαλάφας,Γεωργόπουλος,Χαρίτος,Μωραίτης (72' Σαλταπίδας),Κοζυράκης, Ζαφείρης Δ (62' Χατζηανδρέου), Κούρτι, Πήλος

TO ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3' Πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρόδοτο. Λάθος διώξιμο γκολκήπερ Ζαχαριουδάκη, η μπάλα στο σώμα του Ζαφείρη και λίγο άουτ.

4' Απαντάει ο Ζαρός. Σούτ στην κίνηση ο Διακουράκης, διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ηροδότου.

7' Aπειλεί ξανά ο Ζαρός. Κεφαλιά του Κουτσάκη η μπάλα άουτ.

13' Καλή στιγμή για τον Ηρόδοτο. Πλάσαρε ο Μωραίτης, η μπάλα κοντράρει και οι αμυντικοί απομακρύνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος.

17' Το 0-1 για τον Ηρόδοτο. Κεφαλιά του Κούρτη η μπάλα στα δίχτυα. Σέντρα του Πήλου, κεφαλιά του Κούρτη η μπάλα στα δίχτυα.

23' Σούτ του Ζαφείρη διώχνει δύσκολα ο γκολκήπερ Ζαχαριουδάκης.

24' Το 2-0 για τον Ηρόδοτο. Σέντρα του Κούρτη, ο Μωραίτης με κοντινή προβολή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

43' Σούτ του Μωραίτη, η μπάλα λίγο άουτ.

46' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ζαρό με τον Κλαπάκη. Απέκρουσε ο Ζαφείρης το πλασέ του επιθετικού του Ζαρού.

47' Κεφαλιά του Χαλκιαδάκη, η μπάλα λίγο άουτ. Καλή στιγμή για το Ζαρό.

71' Σούτ του Κούρτη απο καλή θέση η μπάλα άουτ.

80' Μειώνει σε 2-1 ο Ζαρός. Σκόρερ ο Φραγκιαδουλάκης.

82' Το 1-3 για τον Ηρόδοτο. Ο Χατζηανδρέου με απευθείας εκτέλεση φάουλ, άφησε άγαλμα τον αντίπαλο γκολκήπερ και έκανε το 3-1.

—————

Πίσω