Ισόπαλο το Κρητικό ντέρμπι

2014-11-02 17:37

Έχασε πέναλτι και δυο παίκτες ο Ηρόδοτος

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το Κρητικό ντέρμπι ανάμεσα στον Γιούχτα και τον Ηρόδοτο στις Αρχάνες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγάλη ευκαρία να φύγουν με το «διπλό» με τον Κούρτι να χάνει πέναλτι στο 76′, ενώ να αναφέρουμε ότι ο Ηρόδοτος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής των Αχιλλέως και Ρουσσάκη.

Καλό πρώτο ημίχρονο με ρυθμό και φάσεις από τις δυο ομάδες. Ο Γιούχτας ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 13′ ο Δωματάς έπιασε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Παναγιωτίδη να μπλοκάρει. Στο 17′ ο Χατζηβασίλης σούταρε από μακριά με την μπάλα να φεύγει άουτ.Η ομάδα των Αρχανών είχε μία πολύ καλή φάση στο 26′ με τον Ζαφειρίδη όπου ανάγκασε τον πορτιέρο του Ηροδότου Παναγιωτίδη σε διπλή απόκρουση. Στο 33′ ο Ηρόδοτος απείλησε με μία εκτέλεση φάουλ του Κλωνάρη με την μπάλα να βρίσκει στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρόδοτος ανέβασε την απόδοση του ωστόσο δεν δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις.Στο 47′ ο Χαλκιαδάκης έπιασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει σε παίκτη του Γιούχτα και στο 67′ ο Ανωγειανάκης για τους γηπεδούχους έκανε ένα σουτ με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα. Βέβαια η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού έχασε την μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την νίκη, όταν ο Ρόβας βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Κούρτι με τον Δημαράκη όμως να μαντεύει σωστά και να αποκρούει το πέναλτι κρατώντας το «μηδέν» κάτω από την εστία του. Στο 89′ ο Ηρόδοτος έμεινε με παίκτη λιγότερο στο ματς μιας και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ρουσσάκης, ενώ στο 90+2 το συγκρότημα του Θανάση Κολιτσιδάκη έμεινε με εννιά ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Αχιλλέως.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Δημαράκης, Κορτσινίδης, Σεληνιωτάκης, Παναγιωτόπουλος, Ιερωνυμάκης, Ζαφειρίδης, Κασσωτάκης, Μιχελακάκης (63′ Ανωγειανάκης), Μυλωνάς (63′ Ρόβας), Ηλιόπουλος (80′ Νύκταρης), Δωματάς.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Παναγιωτίδης, Χαλκιαδάκης (63′ λτρ Μωραΐτης), Αχιλλέως, Μπαλάφας, Ρουσσάκης, Κούρτι, Χαρίτος, Κλωνάρης (86′ Μεράι), Χατζηβασίλης (46′ Κοιλιάρας), Πρωτογεράκης, Καϊμακαμούδης.

—————

Πίσω