Νίκη για Ηρόδοτο, 2-1 τον Γιούχτα

2015-02-14 18:32

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε στην έδρα του ο Ηρόδοτος που επικράτησε με σκορ 2-1 του Γιούχτα στο Κρητικό ντέρμπι, δείχνοντας ψυχή καθώς από το 73′ έπαιζε με 10 παίκτες και ενώ το σκορ ήταν 1-1, δεν τα παράτησε και μπόρεσε να πετύχει το γκολ που του έδωσε τη νίκη. 

Μία νίκη που σίγουρα δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Πετράκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος και την υλοποίηση του στόχου που είναι η σωτηρία.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά μέτριο και χωρίς φάσεις από τις δυο ομάδες, με τον Ηρόδοτο όμως να καταφέρνει να προηγηθεί. Στο 20′ έγινε η πρώτη καλή προσπάθεια στο παιχνίδι όταν από σέντρα του Μωραΐτη ο Σκουλάς έπιασε μία κεφαλιά μέσα από την περιοχή όμως ο Δημαράκης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 41′ ήρθε το 1-0 όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μωραΐτη ο Χαρίτος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Δημαράκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε καθώς ο Γιούχτας ισοφάρισε πολύ γρήγορα και στην συνέχεια το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό με τις δυο ομάδες να δημιουργούν αρκετές φάσεις. Στο 63′ από εκτέλεση κόρνερ του Ανωγειανάκη ο Ρόβας με προβολή έκανε το 1-1. Στο 70′ χάθηκε πολύ μεγάλη χαμένη φάση για τον Ηρόδοτο με τον Μωραΐτη να βγαίνει τετ α τετ και να πιάνει ένα δυνατό σουτ με τον Δημαράκη να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση. Στο 73′ ο Αχιλλέως έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι της αναμέτρησης κ.Ούτα.

Στο 77′ ο Ηρόδοτος «άγγιξε» το 2-1 όταν ο Μαυρίδης έπιασε κοντινή κεφαλιά με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δημαράκη. Στο 78′ ο Μεράι έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Γιούχτα και μπήκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δημαράκη κάνοντας το τελικό 2-1.

Στο 82′ ο Μιχελακάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 84′ χάθηκε ακόμα μία πολύ σημαντική φάση για τον Γιούχτα με τον Μιχελακάκη να πιάνει μία κεφαλιά ψαράκι μέσα από την περιοχή και τον Χαρίτο να διώχνει πάνω στην γραμμή την μπάλα και στην συνέχεια απομάκρυνε την μπάλα ο Μαυρίδης. Στο 87′ επανήλθε η αριθμητική ισορροπία καθώς σε μία αψιμαχία του Σεληνιωτάκη με παίκτη του Ηροδότου, ο αμυντικός της ομάδας των Αρχανών αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο τον αποδυτηρίων.

Στο 90′ χάθηκε μία ακόμα καλή στιγμή για το συγκρότημα του Άγγελου Κασσωτάκη με τον Μυλωνά να πιάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

 Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Παναγιωτίδης, Χαρίτος, Ρουσσάκης (85′ Χατζηβασίλης), Χαλκιαδάκης, Γενιτσαρίδης, Αχχλέως, Κούρτι (68′ Μαυρίδης), Κοιλιάρας, Σκουλάς (58′ Μεράι) , Μωραΐτης, Πήλιος

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Δημαράκης, Κασσωτάκης, Κορτσινίδης. Ιερονυμάκης, Σεληνιωτάκης, Χαλκιαδάκης, Μυλωνάς, Ρόβας, Ζαφειρίδης (81′ Καλαϊτζίδης), Ηλιόπουλος (62′ Ανωγειανάκης), Μιχελακάκης

—————

Πίσω